performers.net forums  

Go Back   performers.net forums > BUSKING STUFF > BUSKING Q&A/GENERAL PERFORMING TOPICS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-28-05, 06:42 AM   #1
Keulenflug
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wien
Posts: 6
Default Which headsets do you use with your amps?

Hey guys!

Which haedsetīs do you use fpor your streetshows, and how you combine them with your amps!

Iīm not sure if the voice played on the crate amp is bad, cause it is not a voice speaker itīs a (guitar amp).

How much you have paid for your system?

Nice greetings from Vienna, - rock the globe!!!

peter
www.keulenflug.at
Keulenflug is offline   Reply With Quote
Old 07-29-05, 03:30 PM   #2
Niels Duinker
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: Rotterdam
Posts: 40
Default

I use samson airline aerobic, works great, but making really fast pirouettes while juggling is dangerous. It might fly.
As long as you dont make pirouettes or somersaults it is FINE
__________________
www.nielsduinker.com
Niels Duinker is offline   Reply With Quote
Old 07-31-05, 01:41 PM   #3
Frisbee
Senior Member
 
Frisbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA
Posts: 753
Default lav

If you are doing so many quick piroettes, why not use a lav mic, there are a lot of good ones on the market. I use a sennheiser and works awesome, it even blocks the wind being under my shirt...also it helps with your show if you are a character driven show, people can not see your mic and it will add to your overall appearance...if you want to look like Britney Spears or Madonna then go ahead and still wear a headset.
__________________
_____________________________
THE GREG FRISBEE SHOW
Comedy Juggler | Variety Performer

www.FrisbeeShow.com
_____________________________
Frisbee is offline   Reply With Quote
Old 09-01-05, 03:56 PM   #4
Keulenflug
New Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Wien
Posts: 6
Default look like madonna

Hey greg! i donīt want to neck you about your headset, but on your live pictures at your web site you also have this madonna headset. Donīt be angry i use it too, cause an other ist too expansive for me. never the less, itīs nice that you make fun on it. Greetings form austria
Keulenflug is offline   Reply With Quote
Old 09-05-05, 10:14 PM   #5
Frisbee
Senior Member
 
Frisbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA
Posts: 753
Default head sets

I use a lav now...but yes I have used a headset in the past and will probably again in the future. I do not really have anything against them...especially the countryman (one of the most beautiful mics ever)

My statement was more towards if you are doing so many pir. and losing the headset...switch to something else.
I tried to make a funny in there too...but you see where that ended up. )

-Frisbee
__________________
_____________________________
THE GREG FRISBEE SHOW
Comedy Juggler | Variety Performer

www.FrisbeeShow.com
_____________________________
Frisbee is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 05:32 PM   #6
Juggalicious
Senior Member
 
Juggalicious's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 340
Send a message via AIM to Juggalicious
Default

hey guys -

so i just bought a roland micro cube which was not loud at all after the guy at the store convinced me it was loud enough. NEVER BUY IT. anyways - i returned it and am getting a crate taxi but wanted to know how people have bene powering there headsets when they dont have a place to plug in.

thanks,
alex
Juggalicious is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 06:02 PM   #7
Doctor Eric
Senior Member
 
Doctor Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: The Inner Bowels of Roseanne Arnold
Posts: 955
Default

Sennheiser hands down make the best headset mic available, and they make a battery powered reciever.
__________________
?!*@!!*%?!!?@!$#%!?*?!?!

!?www.ericcash.com?!
Doctor Eric is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 06:12 PM   #8
Juggalicious
Senior Member
 
Juggalicious's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 340
Send a message via AIM to Juggalicious
Default

I already have an AKG headset which I love - just looking for a way to get the reicver to run off batterys or the crate amp ill have
Juggalicious is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 06:19 PM   #9
Doctor Eric
Senior Member
 
Doctor Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: The Inner Bowels of Roseanne Arnold
Posts: 955
Default

I don't recommend running them that way, personally. I've done that mod to two different amps, and they both developed battery problems that I've never seen unmodified amps have.

You can always run your mic off of a seperate 12v battery until you finally bow to the superiority of the almighty sennheiser.
__________________
?!*@!!*%?!!?@!$#%!?*?!?!

!?www.ericcash.com?!
Doctor Eric is offline   Reply With Quote
Old 09-11-05, 07:16 PM   #10
Frisbee
Senior Member
 
Frisbee's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: San Francisco, CA
Posts: 753
Default Sennheiser

I agree with the good doctor, running off the crate battery is not a good idea...you can get a liquid/gel cell (green fluid inside) battery from Radioshack that can be recharged and is lighter and works better than the other rechargable alarm battery that they sell.

The Sennheiser system is hands down the best...ew100 g2 battery powered transmitter and receiver...on aa batteries. You can get headset or two types of Lav...the me-4 is a nice lav that cuts wind down pretty well.
Otherwise as stated earlier you can get a countryman headset and they will make it to fit your receiver.

Senheiser also has a kickin warranty...my system just broke a bit after a year and close to 300 shows with it and they said it is under warranty for two years and I filed a claim and sent it in for repair/replacement. I will keep you updated to how fast it returns now.

-Frisbee
__________________
_____________________________
THE GREG FRISBEE SHOW
Comedy Juggler | Variety Performer

www.FrisbeeShow.com
_____________________________
Frisbee is offline   Reply With Quote
Old 09-12-05, 08:42 AM   #11
Juggalicious
Senior Member
 
Juggalicious's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 340
Send a message via AIM to Juggalicious
Default

how does that radio shack thing work... does it just have an outlet on it to plug stuff in or do I have to do some modifying to that.


-alex
Juggalicious is offline   Reply With Quote
Old 09-12-05, 08:52 AM   #12
Juggalicious
Senior Member
 
Juggalicious's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 340
Send a message via AIM to Juggalicious
Default

hey guys after looking at prices for the sennheiser stuff I think I am going to stick with my akg headset- although I did find out that they make a battery powered reciever. It's a pretty good headset and you can get it for under 230 if you look in the right places. Also AKG just came out with a new line of wireless stuff that's a little bit better so the headset I have should be dropping prices drastically if anyone is interested in getting. The best site I've been on to get anything audio has been www.djmart.com and they have live negotiations online so you can get there price down at least 50 dollars to what it is listed if not even more.
Juggalicious is offline   Reply With Quote
Old 09-12-05, 09:34 AM   #13
gav
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: zagreb
Posts: 916
Default

that radio shack thing is just a battery. It has a positive and a negative terminal which you would then attach a cable to that has a connection that fits the power supply input on your reciever. Take the reciever with you to radio shack and they should help you out.
gav is offline   Reply With Quote
Old 09-12-05, 01:16 PM   #14
Doctor Eric
Senior Member
 
Doctor Eric's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: The Inner Bowels of Roseanne Arnold
Posts: 955
Default

And you'll also have to buy a charger for the battery.
__________________
?!*@!!*%?!!?@!$#%!?*?!?!

!?www.ericcash.com?!
Doctor Eric is offline   Reply With Quote
Old 09-13-05, 01:15 PM   #15
Juggalicious
Senior Member
 
Juggalicious's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Boston, Ma
Posts: 340
Send a message via AIM to Juggalicious
Default

hey- I just got all the stuff to power it the battery and all those stupid adapters to get it to convert to my reciever thing. but for some unknown reason to me RADIOSHACK does not carry the charger for the damn battery. anyone have any ideas. o - and the battery was like 50% off at radio shack. so if anyone needs one - now is the time.
Juggalicious is offline   Reply With Quote
Old 09-13-05, 01:39 PM   #16
gav
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: zagreb
Posts: 916
Default

find a yellow pages and look for a battery specialist shop.
I should probably have warned everyone earlier that radio shack is not the best place to buy these batteries. They don't often sell any, and if they sit around too long without getting charged, they tend not to be so good. Remember to occasionaly charge yours when you have more than a couple of months not using it.
gav is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.